SCHEIDEN VAN WONEN EN ZORG

Wij geloven dat je je optimaal kunt ontplooien door te wonen in een zo normaal mogelijke omgeving. En waar, dus net als in een regulier studentenhuis of in een eigen appartement, de kosten voor wonen en zorg gescheiden zijn.

Bij Neocura zorgen cliënten dus zelf voor de inrichting van hun woonruimte, betalen de kosten van huur en leefonderhoud uit eigen geld en leren zelf hun maaltijden te bereiden. Zij kunnen daarnaast wel een beroep doen op een gezamenlijke woonkamer en gebruik maken van de benodigde steunstructuur die hoort bij een beschermde woonsetting. Cliënten worden op deze wijze goed voorbereid op optimaal participeren in de maatschappij en de (financiële) verantwoordelijkheden die horen bij het toekomstige zelfstandig wonen.

 
Aanvullende diensten en kosten

Voor het huren van een appartement/studio bij Neocura betaal je dus zelf de huur. Inbegrepen bij deze huurprijs is de stoffering van het appartement, gebruik van een eigen was/droogcombinatie, gas/water/licht en televisie en internet aansluiting.

Je betaald zelf je eigen boodschappen. Je kunt er ook voor kiezen als je woont op de locatie Kazerne, om mee te eten op de groep. Hier wordt door begeleiding samen met een cliënt elke avond gekookt.
De kosten om in de avond mee te eten zijn €2,50 p.p.

Ook is het mogelijk (hier worden individuele afspraken over gemaakt) om ontbijt en lunch op locatie Kazerne te verkrijgen. Ook hier betaal je dan een bijdrage voor. Onbijt en/of lunch kost €1,- per maaltijd.

Wil je dus alle maaltijden op een dag mee-eten op locatie de Kazerne, dan betaal je per dag €4,50 voor drie maaltijden.

 

 

 

 

ADRES: Thomas a Kempislaan 102, 6822 LS Arnhem

KETENPARTNERS:

Ontwerp en realisatie: www.ammarin.nl