ADRES: Thomas a Kempislaan 102

6822 LS Arnhem

TELEFOON:  026 0000000

DAGBESTEDING

Op de locatie in Arnhem-Noord is de dagbesteding van Neocura gevestigd. Vanuit de visie die Neocura heeft, vinden we het belangrijk dat onze bewoners meedoen in de maatschappij. Dit kan middels werk, studie of hobby zijn. In sommige gevallen is de afstand of de drempel nog (te) groot. In deze situatie kan een bewoner deelnemen aan de activiteiten die gehouden worden binnen de dagbesteding. Hierdoor wordt de bewoner ook bewogen tot een gezond dag- en nachtritme en het actief bezig zijn. Dagbesteding spreekt iemand aan op zijn vaardigheden en kwaliteiten en hier is dan ook oog voor vanuit de dagbesteding. Samen met de activiteitenbegeleider wordt een plan gemaakt, welke bij jou past en aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

Wij hebben op de locatie in Arnhem een dagbestedingsplek, welke bestaat uit verschillende ruimtes waardoor een veelzijdigheid van activiteiten kan worden aangeboden. Hierbij kan gedacht worden aan houtbewerking en andere klusjes, groenvoorziening, koken en bakken, sport-gerelateerde activiteiten, schilderen en nog veel meer. Er wordt samen gekeken wat het beste past.

 

Op de dagbesteding worden de cliënten begeleid door de activiteitenbegeleider, die ook dient als vast aanspreekpunt. Op deze manier wordt er gewerkt aan ontwikkeling van kwaliteiten, maar kan de cliënt ook op ieder moment van de dag terecht bij de vaste begeleider wanneer hem/haar iets dwars zit.

 

Tijdens de dagbesteding staat de begeleider naast de cliënt in het werkveld. De dagplanning wordt afgestemd op de doelen en het niveau van de cliënt. Door middel van gesprekken wordt continu bekeken of de cliënt niet op zijn/haar tenen moet lopen en of het dagprogramma aangepast moet worden. Wij willen een veilige en kleinschalige omgeving bieden waarin structuur en duidelijkheid van belang zijn. Al onze dagbesteding vindt plaats op locatie, echter worden soms specifieke activiteiten in het bijgelegen bos/park gehouden of samen gewerkt met omliggende bedrijven.

ADRES: Thomas a Kempislaan 102, 6822 LS Arnhem

KETENPARTNERS:

Ontwerp en realisatie: www.ammarin.nl