DUURZAAMHEID IN DE ZORG

Duurzaamheid is een breed begrip, ook in de zorg.

Het begrip duurzaamheid is in de zorgsector nog sterk in ontwikkeling, maar momenteel wel een steeds groter aandachtspunt aan het worden.
Neocura vindt het belangrijk om binnen haar mogelijkheden ook bij te kunnen dragen aan duurzaamheid, om zo samen zorg te dragen voor het milieu.

Duurzaamheid gaat om hoe we met de wereld omgaan en hier met elkaar goed voor zorgen. In het dagelijks leven zit het ook verstopt in de keuzes die we maken.

Zoals het eten wat je koopt in de supermarkt of bij de plaatselijke boer of de kleding die je in een winkel koopt die op eerlijke wijze gemaakt is zonder kinderarbeid.

Maar het gaat ook om de isolatie van onze woningen, het scheiden van je afval of het licht uitdoen als het niet nodig is.

 

Neocura ondersteunt bij de persoonlijke ontwikkeling van haar cliënten, zodat de zelfredzaamheid en eigenwaarde vergroot worden. Meedoen in de samenleving staat hierbij centraal.

Om onze cliënten gezonder en fitter te maken, is Neocura actief bezig met het aanbieden van gezonde maaltijden en producten om zo een gezonde leefomgeving te bieden en creëren voor ze. Onze cliënten worden betrokken bij het samenstellen van het menu en het bereiden hiervan. Dit om zo het bewustzijn rondom gezonde voeding te vergroten.

Ook heeft Neocura sportfitness-passen waarmee bewoners (indien nodig en gewenst samen met begeleiding) kunnen sporten.
Daarnaast worden er op de locatie Kazerne wekelijks activiteiten aangeboden, zoals yoga of hardlopen/wandelen.

Het doel hiervan is om cliënten voldoende te laten bewegen, gezond te eten en zo een gezond leefpatroon aan te leren en fit te zijn en te blijven.

Daarnaast hebben we een tuin rondom het pand, waarin bewoners zelf werken en het onderhoud verzorgen. Dit draagt bij aan een groene leefomgeving.
Het pand waarin onze bewoners wonen, is voorzien van zoveel mogelijk LED verlichting daar waar kan (zowel binnen als buiten). Daarnaast zijn we alert op isolatie van de woningen en panden.

Ook vragen we medewerkers en bewoners alert te zijn op milieuvriendelijke keuzes. Dit heeft dan bijvoorbeeld betrekking op het gebruik van de verwarming en lampen bij het niet thuis zijn in de woning, maar ook het gebruik van de auto’s op de locaties voor bewoners. Daar waar kan stimuleren wij bewoners met de fiets of lopend hun afspraken na te komen, om daarin de zelfredzaamheid te vergroten, maar ook niet onnodig teveel met de auto de weg op te hoeven gaan.ADRES: Thomas a Kempislaan 102, 6822 LS Arnhem

KETENPARTNERS:

Ontwerp en realisatie: www.ammarin.nl