SCHEIDEN VAN WONEN EN ZORG

Wij geloven dat je je optimaal kunt ontplooien door te wonen in een zo normaal mogelijke omgeving. En waar, dus net als in een regulier studentenhuis of in een eigen appartement, de kosten voor wonen en zorg gescheiden zijn.

Bij Neocura zorgen cliënten dus zelf voor de inrichting van hun woonruimte, betalen de meeste clienten ook de kosten van huur en leefonderhoud uit eigen geld en leren zelf hun maaltijden te bereiden. Zij kunnen daarnaast wel een beroep doen op een gezamenlijke woonkamer en gebruik maken van de benodigde steunstructuur die hoort bij een beschermde woonsetting. Cliënten worden op deze wijze goed voorbereid op optimaal participeren in de maatschappij en de (financiële) verantwoordelijkheden die horen bij het toekomstige zelfstandig wonen.

 
Het is ook mogelijk om op een Zorg in Natura basis bij Neocura te komen wonen, dan betaal je geen huur bij ons, maar vaak een hogere eigen bijdrage bij het CAK (inkomensafhankelijk). Wil je meer informatie hierover, neem dan contact op met onze intaker Wim Bovendeerd (zie meer informatie hierover onder het kopje Aanmelding). 
 
Aanvullende diensten en kosten

Voor het huren van een appartement/studio bij Neocura betaal je dus zelf de huur. Inbegrepen bij deze huurprijs is de stoffering van het appartement, gas/water/licht en televisie en internet aansluiting.

Je betaalt meestal zelf je eigen boodschappen. Je kunt er ook voor kiezen als je woont op de locatie Kazerne, om mee te eten op de groep. Hier wordt door begeleiding samen met een cliënt elke avond gekookt.
De kosten om in de avond mee te eten zijn €3,50 p.p.

 

 

 

ADRES: Thomas a Kempislaan 102, 6822 LS Arnhem

KETENPARTNERS:

Ontwerp en realisatie: www.ammarin.nl